Ajkán rendezték az Aerobik Diákolimpia Nyugati fordulóját március 2-án, ahol egyesületünk sportolói öt iskola képviseletében indultak összesen 14 egységben.

A 2019-es versenyévadban ez volt az első megmérettetésünk, amely igazán “fényesre” sikeredett!

Versenyzőink 5 aranyérmet szereztek iskoláik színeiben a következő kategóriákban:

– Basic UP-4 trió, tagjai: Illés Viktória, Illés Vivien, Szőllősi Lia (Szent István iskola)

– Basic UP-4 csoport, tagjai: Illés Viktória, Illés Vivien, Szőllősi Lia, Péter Nóra (Szent István iskola)

– Basic Up-3 csoport, tagjai: Bencze Barbara, Csanádi Zara, Keresztes Adél, Szkurszky Míra (Szent István iskola)

– Step Up-3 csoport, tagjai: Bencze Barbara, Csanádi Zara, Keresztes Adél, Szkurszky Míra, Hornyák Janka, Szöllősi Lia (Szent István iskola)

– Step UP-2 csoport, tagjai: Egressy Boglárka, Erdélyi Hanna, Szimeiszter Blanka, Talabér Alíz (Fekete-Vörösmarty iskola)

Bronzérmet szereztek iskoláik színeiben:

– Basic UP-4 trió, tagjai: Vass Emili, Galambos Anna, Szőllősi Laura (Szent István iskola), akik életük első versenyén vettek részt a Matsz és az MDSZ szervezésében, és bebizonyították, hogy itt a helyük a “nagyok” között! Még sok szép siker vár rájuk! 🙂

– Basic UP-3 trió egységünk, tagjai: Bencze Barbara, Csanádi Zara, Keresztes Adél (Szent István iskola)

Basic UP-2 párosunknak idén nehéz dolga volt, hiszen népes mezőny jött össze, a 17 indulóból a 8. helyen sikerült végezniük. Tagjai Egressy Boglárka és Szimeiszter Blanka. (Fekete-Vörösmarty iskola)

Egyértelműen a nap hősei a Basic UP-2 egyéni versenyzőink voltak, hiszen még soha nem indultak a Diákolimpián ennyien ebben a kategóriában. Az 53 versenyző között fél 100-ad pontokon múltak a helyezések, és ebben a mezőnyben mindhárom egyéni indulónk derekasan helyt állt.

Egressy Boglárka a 12-14 éves mezőnyben az egyik legfiatalabbként indulva a 18. (!!!) lett. Kovács Bíborka 24., míg Szimeiszter Blanka a 32. lett.

Az UP-1 egyéni versenyzők erős mezőnyében nem volt könnyű dolga versenyzőinknek, ahol Orbán Dominika 10., Fischl Kinga 12., Ancsich Adél pedig 15. lett.

Nagyon elégedettek vagyunk minden sportolónk teljesítményével, kemény felkészülési időszak áll mögöttünk korcsoport váltásokkal, új, nehezebb gyakorlatokkal, melyek épp csak elkészültek az első versenyre.

Köszönjük a verseny szervezését a Sportváros Nonprofit Kft-nek és a Forma Fitt Se.-nek, örültünk, hogy sportolóink lehetőséget kaptak helyben megmérettetni tudásukat.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Diákolimpia döntőben 7 egységünk fogja Ajka városát és iskoláit képviselni Szarvason, addig is tovább készülünk a Magyar Kupa 1. fordulójára, ami 3 hét múlva lesz Budaörsön.

Csonkáné Márti – edző

 

A megosztás segítség, köszönjük szépen!