Aerobik oktatás  óvodásoknak

Óvodás aerobik oktatási programunk elérhető Ajka városának óvodáiban már 3 éves kortól. A középső-nagycsoportos óvodásoknak a haladó óvodás, vagy az iskolás előkészítő csoportokban nyújtunk magasabb szintű felkészítést.

A gyerekekkel a vezető edzőn kívül az Ajkai Aerobik Se. két korábbi tanítványa is foglalkozik, így tapasztalt versenyzők segítségével is fejleszthetik aerobik tudásukat.

Keresse kérdésével vezető edzőnket:

Telefon: +36 20 975 9496

Szakértő kezekben gyermeke oktatása

A csapat vezető edzője Csonkáné Krützner Márta első diplomáját óvodapedagógusként szerezte a Budapesti Tanítóképző Főiskolán. Posztgraduális képzésben a Nyugat-Magyarországi Egyetemen gyógytestnevelő tanárként diplomázott, aerobik sportedzői tanulmányait pedig a Szinergia Üzleti Szakképző Iskolán végezte.

A gyermekek oktatásában, versenyzői előkészítésében Nemes Eszter és Tóth Adrienn működik közre, akik az Ajkai Aerobik Sportegyesület alapítása óta tagjai csapatunknak és 10 éves versenyzői múlttal rendelkeznek. Segédedzőink mindketten főiskolára járnak, Eszter Sopronban a Tanítóképző Főiskolán óvodapedagógusnak tanul,  Adrienn pedig a Testnevelési Egyetem aerobik edzői szakát választotta.

A válogatott aerostep versenyző, Szabó Júlia alkalmanként meglátogatja a gyerekeket és koreográfiás edzéseket tart az országos versenyévadukra készülő, verseny előkészítős csoportnak.

Gyakran ismételt kérdések

Mennyi idősen lehet beíratni a gyerekeket?

Speciális oktatási módszerünk már 3 éves kortól elkezdhető, mert az alap gimnasztikai elemek, bemelegítés, nyújtás, erősítés és az aerobik alaplépések játékos formában sajátíthatók el.

Meddig tart az óvodás aerobik alapképzés?

A gyermekek iskolába kerülésének évében az év végéig lehet csapatunkba járni, amennyiben iskolás korban is az aerobik sportot szeretné folytatni a gyermek. Az iskolába kerülést követő januártól városunk versenyző csapatában folytathatják az edzéseket.

Választható más sportág iskolás kortól?

Igen! Az iskolás korosztályban a városi iskolák testnevelőtanárai, a sportcsapatok edzői felmérik a gyerekeket, és javaslatokat tesznek a szülőknek a sportágválasztásra. Az aerobik alapképzés után a gyerekek felkészültek lesznek bármilyen sportágat is válasszanak.

Fiúk is választhatják az aerobik sportágat?

Az Aerobik sportot az 50-es években a NASA fejlesztette ki az amerikai űrhajósok kondicionálására, a sportág csak később lett a mai zenés, koreográfiás versenysport. Az aerobik edzésmódszerei által pici korban megszerethető a sportolás, a rendszeres mozgás, és bármilyen későbbi sporttevékenységnek kiváló alapokat jelent. Éppúgy javasolt kisfiúknak és kislányoknak is az idegrendszer és a mozgás fejlesztésére.

Van lehetőség versenyzésre az egyesület tagjaként?

Az Ajkai Aerobik Sportegyesület a sportolók korosztályára tekintettel nem vesz részt országos versenysorozatokban. Azonban Ajkai Aerobik Kupa néven, a picikre kidolgozott szabálykönyvünk szerint az óvodások között rendezünk házibajnokságot, amelyben 2 korcsoportban, egyéni, páros, trió és csoport formációkban is megmérettethetik magukat a gyerekek.

Mi a haladó óvodás és a verseny előkészítő csoport?

Azokat a gyermekeket, akik már egy-két évfolyamon részt vettek az óvodájukban további fejlődésük érdekében kiemeljük a kisebbek közül haladó óvodás csoportjainkba. A diák aerobik versenysportot választó gyermekek országos versenyzési lehetőségeikre kapnak felkészítést verseny előkészítő csoportunkban, mellyel az iskolai beiratkozást követő évben már a Diákolimpián és a Magyar Kupán is indulhatnak.

Elérhetőség

Telefon

+36 20 975 9496

Email cím

csonkane.marti@gmail.com

Edzőtermünk

8400 Ajka, Sport u. 23

A Bányász Sportpálya épületének emeletén.

A megosztás segítség, köszönjük szépen!